lirik lagu melayu

ost ombak rindu - untuk kamu

December 30, 2011

Raut wajah…Mendamaikan…
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata…Mempersona…
Bagai gugur seluruh jantungku…

Aku Ingin engkau tahu…
Cinta aku satu…
Tercipta buat dirimu..
Hanya… Untuk kamu…

Huuu…Huuu…Huuu…
Huuu…Huuu…Huuu…

Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu…..
Tercipta buat dirimu…
Hanya untuk kamu…

drama melayu

Tentang Dhia - Dating dengan Nora Danish!

December 29, 2011

petang dear blogie!

petang ni jgn lupa temujanji kita ya. i waiting for u'ols. jgn lupa duduk depan tv, kalau boleh 5 minit sebelum kena duduk depan tv da! tentang Dhia episod last wajib dan mesti tgk! da, jgn lupa temujanji kita bersama nora danish ye :P bai semua!


ok cant wait this evening. evening petang kan? huhu :P


lirik lagu english

just the way you are by bruno mars

December 28, 2011

I'm in love because I know you
And I'm sorry I don't show you
And if I find that you ain't by me
Afraid no one know the things you see

How could you believe in someone sorry-sad like me?
I know the deal and I thank you anyway
And if you leave, you know I'm crawlin' at your feet
You never get weak when I'm leanin' hard on you

But I guess that's just the way you are
And I guess it's just the way you are
Well, I guess it's just the way you are
Well, I guess it's just the way you are

And all the things that you don't show me
Like when you pretend that you don't know me
I waste a dime and I can't call you
I spend a lifetime if I fall for you

How could you believe in someone sorry-sad like me?
I know the deal and I thank you anyway
And if you leave, you know I'm crawlin' at your feet
You never get weak when I'm leanin' hard on you

But I guess that's just the way you are
And I guess it's just the way you are
Well, I guess it's just the way you are
Well, I guess it's just the way you are

Hold me up
Hold me up
Hold me up
Hold me up

lirik lagu melayu

carta hati by najwa latif

December 28, 2011

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lagu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanji kan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggal ku sendiri
Jangan tinggal kan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

lirik lagu english

marry you by bruno mars

December 28, 2011

It's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl.
Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it's on girl.

Don't say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we'll go, go, go, go-go.
If you're ready, like I'm ready.

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,


I think I wanna marry you.

I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let's just run girl.

If we wake up and you wanna break up that's cool.
No, I won't blame you;
It was fun girl.

Don't say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we'll go, go, go, go-go.
If you're ready, like I'm ready.

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. [x2]

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

lirik lagu english

a thousand years by christina perri

December 28, 2011

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

thanks to mizzqiyut

my story

teman memang suka merapu tapi bukan ikan kerapu

December 27, 2011

petang dear blogie

petang ni quit silent je ofic. ada staff yg bercuti till new year, dan nampaknya keadaan sgt silent plus dengan cuaca kat ofic ni redup je seredup mata aku yg kuyu ni :( dan ini sgt membosankan. da namanya bosan, maka blogie itu perlu kan.

so nak citer aper erk? oh, neway gomen² semua, da ade yg sain sbpa ker? sebab teman dengar mcm di tangguhkan je benda ni. that mean, gaji baru on januari ni pun mungkin akan di tangguhkan? tak tahu la teman. teman ni ikut mana yg betul dan bebaloi je. hopely semuanya berjalan dgn lancar la erk. bab gaji tu yg teman tunggu :) ye la, da byk sgt hutang piutangnya, harapnya dgn gaji baru ni blh la kot reloan semula :P

hari ni hari selasa kan. oh, teman lupa nak ucapkan selamat hari natal buat kawan² ofic teman. and hepi new year 2012 sama kat teman² lain.

teman punya wish tahun depan mmg byk la. tp teman harapkan satu saja, moga² teman punya relationship between teman dengan encek suami akan lebih better dan better to be. bukan ape, teman ni pun tak sempurna mana. tak reti masak. tp boleh la. but, nak masak kicap ke ape ke, mmg kena minta tunjuk ajar encek suami juga. tak pun kakak ipar teman. ini bukan salah ibu mengandung ya. :) teman mmg dari kecik lagi mmg tak reti masak pun. oh maybe sebab mama teman yg masak selalu sebab arwah bapa teman kan kena kontrol makan. :) kalau ada sapa sudi nak ajar teman masak, teman ok je :P

oh sebut pasal encek suami, 2 hari lagi encek suami will coming around corner. pandai btl teman ber english kan. tau² la teman ni belajar tak la sampai london, tu pasal teman punya english mcm haram jadah je. tp ada juga la bunyinya tu. yg penting teman reti dan korg reti nak baca :P

sebut pasal encek suami, nak tinggalkan pesanan if encek suami baca blogie puan isteri. lepas ni abg kena slow down berhenti merokok ye. bai! (^.^)

okla, teman pun tak tahu nak tulis apa da. sebab teman ni bukan la blogie tegar pun. blogie tepi pantai je :P bai korang!


digi

DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS

December 26, 2011

 U Why Siri and DiGi are your best companions with the title ‘DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS’.


soalan yg baik juga ni.
as people knew DiGi adalah rangkaian yg terbaik, nama yg besar, juga gah dan sering di perkatakan people. 
always "bersamamu walau ke mana jua" menjadi trademark for this , and i sure gabungan Siri and Digi menjadikan iPhone 4S easy to say, mudah utk di layari oleh sesiapa juga.
i hope so can win this, why? sebab teman pengguna DiGi! (^_____^)


thanks Nuffnang dan DiGi for the best contest that i never join :P

digi

DiGi iPhone 4SURE I DO 1ST

December 26, 2011

best je soalan ni kan. mari sini teman jawap dengan senang hati teman.

1. lompat pagar
2. lompat kijang
3. lompat katak

hehe

4. dating dengan mrs  yellow tp bukan encek suami
5. ambik gambar dengan mrs yellow juga iPhone 4S teman siap si jejaka yg bagi iPhone 4S kat teman dengan jayanya
6. will belek² iPhone 4S teman. timbang berat beliau. berat ke tak. nice ke tak kat tangan teman
7. try wifi kawasan teman dpt iPhone 4S tu
8. try facebook
9. buka blog teman, nak tgk juga ok ke tak view blog teman dalam iPhone 4S ni
10. on twittter
11. on Yahoo massengger
12. semua teman nak buka. kalau boleh, nak letak pink² item kat iPhone 4S teman. lagi cute lagi comel dan lagi adorable utk teman. da la menang iPhone 4S yang canggih, then teman letak lagi pink² colour gitu, mesti jeles punya sista see noor yg gila mobile sama :P

ok, teman tak tahu nak kata apa lagi. yg teman tahu, kalau teman menang 1st think nak buat is ambik gambar byk² dan buat org semua jeles yg aku MENANG iPhone 4S hanya dengan berblog!


yup, sure for me! :P

done
by Nuffnang dan Digi
nak join this contest mari klik SiNi!

my story

DiGi iPhone 4SURE 4 ME

December 26, 2011

hello Digi, honestly...teman harap iPhone 4S will be mine. kenapa teman ckp mcm tu? mari read more sebab apa. and i hope so teman will win this item ;( ~ tak menang, teman akan nanges 2 hari 2 malam..seriusly! ~

"teman punya mobile phone yg tak de internet langsung. which is, biar pun teman ni seorg yg gila networking, gila facebook, gila twitter, gila blogging, gila nuffnang, gila friendster, gila myspace juga gila gadget dan shawl sekarang ni, tp honestly, itu semua teman kena layari dengan teman punya cik laptop. serius nak kata, teman tak online langsung dari mobile canggih² mcm touch² dari jejari tu. evendo teman punya hubby ada sony erikson siap ada internet tp jgn haraplah teman dpt pakai. teman kena dating 1st dengan cik laptop teman baru boleh layari semua yg teman sebut kat atas tu. serius, mmg teman nak sgt iPhone 4S ni sebab teman blh buat itu semua dalam 1masa. can facebook, blogging, etc in one time!"

dan teman punya sebab lain ;)

Color

black / white

hitam itu menawan kengkawan is that mean, hitam itu sudah buat aku tertawan! juga putih. putih itu bersih, sesuci hatiku yg bersih nak memiliki iPhone 4S ni ;)

 

 

Size and Weight3

Height: 4.5 inches (115.2 mm)
Width: 2.31 inches (58.6 mm)
Depth: 0.37 inch (9.3 mm)
Weight: 4.9 ounces (140 grams)



serius size yg sangat comel!

 

Cellular and Wireless

  • World phone
  • UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz);
    GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
  • CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900 MHz)4
  • 802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz only)
  • Bluetooth 4.0 wireless technology

 

Camera, Photos, and Video

  • 8-megapixel camera
  • Autofocus
  • Tap to focus
  • Face detection in still images
  • LED flash
  • Video recording, HD (1080p) up to 30 frames per second with audio
  • Video stabilization
  • Front camera with VGA-quality photos and video at up to 30 frames per second
  • Photo and video geotagging

and serius it so much to say why teman nak iPhone 4S ni!
those yg nak rebut iPhone 4S ni dari teman ;(, mari klik SINI tgk apa lagi yg ada dgn iPhone 4S ni :)

thank Nuffnang juga DiGi for this Segmen! (^___^)

digi

DiGi iPhone 4SURE MOST AFFORDABLE

December 26, 2011

 
is that true? affordable?! or PALING MAMPU di milik?
Yes!!!! selepas pelancaran iPhone di Seluruh DUNIA, now its time OR i mean it iPhone 4S berada di Muka Bumi MALAYSIA!! oh Gosh!
and now happy to say it


akan menjadi milik aku! ~ perasan ~ (^____^)

oh maybe akan menjadi milik korang! ~ siapa tahu? ~

DENGAN HANYA

RM 2,090

or

Maybe korang berminat dengan Plan RM88 SEBULAN dari DiGi? (^____^)

come grab / klik HERE now!



oh terima kasih Nuffnang dan DiGi for the most AFFORDABLE iPhone 4S!

my story

santa is around corner

December 25, 2011

good morning sunshine!

and teman skg berada di pusat pembelajaran bandaraya kota kinabalu, kingfisher. ada karnival krimas kat sini. and pusat pembelajaran di gunapakai oleh masyarakat setempat around kingfisher ni, so memandangkan teman punya kengkawan krimas today, so teman dgn sukarela hati menjaga pusat ni. (^____^) teman tak berseorangan, ada encek ali juga cik puan kuntum aka amylia :) nama dia unik kan. seunik juga orgnya :P

ok, nnti teman update lagi. sebab teman tgh download ombak rindu for free :) bai!

tutorial

entry berpasswod dan sesiapa pun tak boleh baca

December 24, 2011

hey hello hi readers :) nampaknya teman quiet bz today. oh tak juga la, sebab today is not working day. kan sabtu. mean that cuti! and mean by that, boleh blogging dengan senang hati :P but ecok teman kerja :( wargh!

ok, ni nak sharing tutorial lagi. tapi ni bukan tutorial dari teman. tapi dari blog bicarafarah. oh thanks ya farah, sebab rajin buat tutorial ni (^_^)

lepas ni for readers yg tak dpt baca entry berpaswod teman, teman minta maaf dahulu ya (^_^)

ok, klik SINI for tuto...bai!


tutorial

secantik datuk siti nurhaliza (^_^)

December 24, 2011

hey hello readers, sebelum ni teman ada share tutorial how to cantikkan kotak komen blog kita, yg tu teman pakai tutorial dari blog mania story. but, now. teman sekali lagi tukar wajah kotak komen blog teman. erk, apasal pakai nama teman² segala ni..hehe..oh, ni gara² baca blog cikgushida la ni. tak pe kan? :), so kali ni nak share dengan kengkawan satu tutorial yg teman dpt dari blog cik gee. dgrnya, cik gee nak close blog dia. hopely, niat tu di tangguhkan or tak pun, blog tutorial jgn la di padam. its such one of wonderful tutorial blog tau..jom. nak try come klik blog ShesGee

before

after

simple but i Uit

segmen

StudentLifeStore - Pendrive Comel Untuk Si Gojes One!

December 24, 2011

hey u, wanna win some or one of cute mute item yg ada kat atas ni? nak erk? (^_^) ok that mean, StudentLife Store nak bg kat korg, but kena la ikut contest mereka dulu (^_^) ingat senang² nak bg free..huhu..

but before that, korg wajib dan kena like this page Facebook StudentLifeStore 1st :) da Like korang wajib and harus tulis tagline yang sesuai di Page Facebook StudentLifeStore tersebut.

 Contoh tagline “StudentLifeStore -Pendrive Comel Untuk Mengorat Awek“. Something like that la. Boleh tulis di mana-mana asalkan di Facebook StudentLifeStore. Senang kan?
 ~ this example, i kredit to blog abg nara ku syg :P ~

sapa nak Pendrive comel loteh also gojes mcm aku, cepat grap this contest now! cepat!!!

gosip artis melayu

Ramli MS akhirnya berpindah setelah 10 tahun tinggal di Hotel

December 24, 2011

syukurlah da berpindah ke rumah sendiri. as people knew it, ramli ms sebelum ni mmg duduk kat hotel. which is 10 tahun oredi. but now, will move on ke rumah sendiri. ok, thank god. sebab can make a new life for him. no need kot duduk hotel lama² mcm tu. but, org kaya dan sedia kaya kan. tak tahu nak buang duit kat mana. hehe. mungkin duduk hotel boleh la kot buang duit kat situ. oh tidak. but ramli ms abg aku ni lebih mementingkan keselamatan yg mmg terjamin bila duduk kat hotel. dengan keselamatan yang terjamin juga kebersihan yang engko tidak pernah akan rasai bila duduk umah sendiri, and of coz duduk kat hotel itu semua ada (^_^)

 kredit to empunya gambo. sila klik utk tumbesaran melampau lampau :P


PETALING JAYA: Akhirnya, konduktor muzik terkenal, Datuk Ramli Mohamed Salleh atau Ramli MS, membuat keputusan untuk berpindah ke rumah yang baru dibelinya awal tahun depan selepas 10 tahun menetap di sebuah hotel.

Ramli berkata, sudah sampai masanya untuk dia memikirkan masa depan dengan memiliki sebuah rumah yang selesa agar dapat tinggal bersama ibunya yang masih lagi menetap di Singapura.

“Antara sebab saya tinggal di hotel selama ini kerana kemudahan yang disediakan memudahkan saya yang sentiasa sibuk menguruskan kerjaya seni dan tidak perlu nak fikir tentang masalah rumah bersepah, keselamatan dan sebagainya.

“Bagaimanapun, saya juga perlu memikirkan tentang masa depan. Insya-Allah saya akan membawa ibu bersama-sama untuk berpindah sekitar bulan Januari atau Februari akan datang,” katanya ketika ditemui di hotel penginapan di sini.

Tambah Ramli, dia juga akan mengubahsuai salah satu bilik di rumah itu untuk dijadikan sebuah studio mini bagi memudahkan dirinya untuk menghabiskan kerja-kerja seninya itu.
Dalam pada itu, Ramli menafikan sekeras-kerasnya bahawa perpindahan tersebut dibuat kerana bakal menamatkan zaman dudanya.

“Sikap saya lain, banyak perkara yang perlu diuruskan dulu seperti anak-anak, kerjaya dan urusan pembelian rumah baru. Jadi saya tak terfikir pun untuk berkahwin buat masa ini.
“Tapi semestinya saya mahu kahwin satu hari nanti,” katanya berseloroh.

Bercerita tentang hidupnya sepanjang 10 tahun menetap di hotel, Ramli berkata tiada memori yang indah untuk diingati dek kerana terlalu fokus dengan kerjayanya, tetapi gembira, pekerja hotel sentiasa melayannya dengan baik.

“Memandangkan sudah lama saya tinggal di sini, mereka telah memberi kebebasan untuk saya.

“Bayangkan, mereka turut membenarkan saya memasak di dapur hotel. Alhamdulillah, saya dilayan dengan baik. Mungkin selepas berpindah nanti saya akan rasa perbezaannya.

“Lebih-lebih lagi dari segi penjagaan dan sekuriti rumah. Harap-harap saya dapat menguruskannya dengan baik,” kata Ramli.

mStar

kredit juga to harian metro



my story

lisa surihani

December 24, 2011

jom makan!

nota tapak kaki dan tangan : malas nak update blog.bai! tajuk tak de kena mengena dengan entri tp saya suka lisa surihani!

my story

boyfie jangan dikau pergi

December 23, 2011

adoi, Ukanak² susah nak di ungkap dan susahnya nak diperkatakan. but, jika ada jodohnya pasti ia sangat menarik and alhamdulillah spt my sista. :P *oh, engko gedik² kat sekolah then hbs sekolah engko miang nak nikah kawen ye :P hehe..


but, tak nak ckp pasal my sista. yg ni trajis sikit. sebab si comel one tgh frusting dgn she boyfie. huhu. duhai boyfie, jgnlah buat mcm ni ye. the comel one tu sgt comel :P tak sesuai la nak frusting² ni. boleh kan? oh teringat pula zaman me n boyfie². see? mcm 2 3 4 org je boyfie kan :P ahahaha. ok, no komen sebab me yg tak femes memes time sekolah tp punya beberapa boyfie itu betul..ahaha.

ok dear comel one, tak nak la sedih². but, for pengalaman mungkin baik utk merasai itu semua. ala, babu pun pernah alami juga. that babu didie pun sama. mama juga sama. so, teruskan if perlu. but, tak nak la sedih² lama ok. life must go on. tak perlu nak stop kat situ saja. hati yg rasa tak selesa sila jauhkan dari diri dengan segera ok! gd nite (^_^)

my story

hari makan sedunia

December 23, 2011

hari ni kalau aku nak kata hari kenyang sedunia, boleh juga kot. sebab dari pagi till petang ni, tak henti² makan. today is friday and jamuan makan akhir tahun jpsm on the day same day dengan sambutan belated besday bahagian latihan :) that mean hari ni adalah hari makan sedunia (^_^) oh ok, syukur alhamdulillah for rezeki yang di beri.


jamuan akhir tahun mmg selalu di adakan. and eyap acara ni sudah menjadi satu kemestian di hujung tahun :) its not about jamuan sahaja, tp juga ex change gift yg best! dia mcm ni, kita beli something mean barang la kan. then akan di lekat kan number and someone yg pick that number akan dapat present yg kita beli tu, and org lain akan dapat dan buat benda yg sama. cuma yg membezakannya is dapat hadiah tak sama la harga juga ke saizan present tersebut. :) nice kan. ok, nnti will upload that picha. sebab dpt something yg unik from yaya :) tink u yaya :P


and also petang hari pula ada jamuan sambutan belated besday. hepi belated buat kak neta juga jon (^_^) ni pun jamuan tahunan yg wajib ada kat bahagian latihan. mean, if date birthday tu today but tak dapat nak di sambut today, akan tetap di sambut juga. biar pun da berbulan lepasnya. best kan (^_^) suka sangat dengan bahagian latihan sekarang ni. will update later bout this (^_^) bai!U

drama melayu

Vanilla Coklat Sinopsis : izara Aishah manja aiman Mentor romantik

December 22, 2011


 gambo pinjam dari pakcik google
 
ada sapa tgk citer ni? kalau tak tgk, korg wajib juga tgk. but, for me citer ni mcm citer adam maya je. ntahlah. that my opinion. apa pendapat korg? sama ke tak..(^_^) apa pun, enjoy dgn lakonan zara aka izara. nice kan sbb izara menggunakan nama dia sendiri as a "zara" dalam drama ni. mari kita tgk lakonan izara as a watak baik dan comel loteh even dia garang dan manja dlm drama ni pula selepas bring watak jahat dalam drama soffiya. mesti berbeda kan? come tgk dengan aku ok.


nak baca sinopsis penuh, read je la..tak kena bayar pun..:P


Sinopsis Vanilla Coklat :

Kisah bermula mengenai seorang pelajar perempuan bernama Zara 19 tahun( lakonan Izara Aishah) dan pelajar lelaki Aamir (lakonan Aiman Mentor) 20 tahun yang belajar di sebuah kolej yang sama, malangnya mereka berdua ni saling benci membenci dan sudah ada kekasih masing -masing.

Aamir selalu mengusik Zara kerana Zara seorang pelajar cemerlang di kolej, Zara membenci Aamir kerana baginya Aamir seorang kaki perempuan.

Liana, rakan sekelas Zara yang gedik dan mengada-ngada menganggap kononnya Aamir adalah hak miliknya. Liana (Nabila Daly) sentiasa berkepit dengan Aamir supaya semua orang melihat mereka benar-benar bercinta. Berbeza dengan Zara, Liana seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.

Ibu bapa Zara, Dr. Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal, begitu juga ibu bapa Aamir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila yang kurang menggemari sikap Liana kerana tidak menghormati orang tua. Suatu hari, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang untuk menyatukan anak mereka.

Seperti berbezanya Vanila dan Coklat, begitulah sukarnya untuk menyatukan Zara dan Aamir. Pelbagai usaha dilakukan oleh ibu bapa mereka agar mereka bersetuju untuk berkahwin sehingga Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung dan permintaan terakhirnya ialah ingin melihat Zara dan Aamir disatukan.

Akhirnya, Aamir akur dan bersetuju.

Walaupun telah berkahwin, Zara dan Aamir tetap hidup berasingan. Zara telah memberi syarat yang harus dipatuhi oleh Aamir. Menyedari situasi ini, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang sebuah percutian bulan madu untuk Zara dan Aamir. Mereka berdua tidak membantah namun pelbagai alasan diberikan untuk tidak berbulan madu di luar negara dan hanya memilih Cameron Highlands sebagai destinasi pertama mereka. Masih tiada kemesraan di antara mereka.

Zara dan Aamir meneruskan pengajian mereka seperti biasa, Kamal (Iqram Dinzly) pula tiap-tiap hari menghasut Zara, jika dia masih bersama Aamir, dia tidak akan bahagia kerana perangai Aamir yang teruk. Suatu hari, satu pergaduhan besar berlaku di antara Zara dengan Aamir sehingga Aamir meninggalkan Zara keseorangan di tepi jalan ketika hujan. Zara menghalau Aamir keluar dari rumah kerana dia terpedaya dengan kata-kata Kamal. Apabila Zara membuka pintu, dia melihat Aamir telahpun pengsan. Sebenarnya Aamir tidak makan satu hari kerana dia berjanji untuk makan bersama Zara.

Dari saat itu, Zara dihantui rasa serba salah dan mula menunjukkan naluri seorang isteri. Dia mula menyedari perkahwinan bukanlah perkara main-main. Tiba cuti semester, Zara dan Aamir pergi ke Genting Highlands untuk meluang masa bersama. Masing-masing malu apabila salah seorang cuba bersikap romantik dan manja. Aamir mengakui dia telah jatuh cinta pada Zara sejak dari hari mereka dinikahkan. Buat pertama kali mereka tidur seperti pasangan suami isteri yang lain.

Zara dan Aamir tidak sabar ingin pulang ke Kuala Lumpur untuk memberitahu keluarga mereka bahawa mereka ingin meneruskan perkahwinan ini. Sebuah majlis diatur oleh ibu bapa Zara dan Aamir untuk meraikan berita gembira ini. Kamal dan Liana turut dijemput untuk hadir ke majlis tersebut. Mereka berdua telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Aamir.

Pada hari majlis tersebut dijadualkan berlangsung, pelan jahat Kamal dan Liana untuk mengenakan Aamir berjaya. Dr. Ungku Musa mengamuk. Dia menyangka Aamir membuat onar dengan Liana dan terus memukul Aamir. Datuk Ahmad cuba menenangkan Dr. Ungku Musa daripada terus membelasah anaknya kerana menurutnya, kita tidak tahu perkara sebenar yang terjadi antara Liana dan Aamir. Dr. Ungku Musa menarik tangan Zara dan memutuskan hubungan antara Aamir dan Zara.

Sejak kejadian tersebut, hubungan Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad renggang. Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia mengenali perangai Liana. Bagaimana Zara dan Aamir ingin memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan seterusnya Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?

Saksikan barisan pelakon, Izara Aishah, Aiman Hakim Ridza (Mentor 5), Iqram Dinzly, Nabila Daly, Arash Mohd, Emma Akma, Zuhairi, Liza Abdullah di dalam Vanila Coklat,

kredit to :  sis nuriz

my story

CONTEST BLOG PALING KEMAS BY TASYA

December 22, 2011

selamat petang u,
1st thanks to cik ela ffor tagging this segmen. nak ke blog cik ela yg baik hati mei klik SINI (^_^)



 syg²ku, nak join, klik banner atas ni ye (^_^)

KALAU BOLEH BODEK HABIS-HABISAN(tak buat pun tak apa!) ~ part ni suka :P ~
sayangku cik segmen, saya nak bodek juga ni. if awak tak terima pakai, saya akan nanges 2 malam berturut. serius (^_^). saya nak juga novel tu. saya nak dan saya nak. hopely saya dapat jadi one of this winner. sebab saya nak novel tu. tak kisahlah novel apa pun, yg penting saya dapat novel tu. bolehkan? and if saya menang, saya sayang awak (^_^) dan akan bgtau encek suami yg saya telah memenangi novel kat dalam blog. sure encek suami suka (^_^)
ok, sampai sini sahaja. terima kasih for make this segmen and beautiful novel! U


nak tag :




nota tapak kaki dan tangan : memandangkan ini adalah kali pertama gojes blog join segmen,
i hope so will be the winner. boleh kan cik segmen? (^_^) bai! U

my story

bosan!!!!

December 22, 2011

adoi bosan gila kat ofic skg ni. duduk diam² tak de buat apa buat aku bosan tahap dewa dewan sudah ni! tolong! apakah ini yg akan berlaku juga di awalan tahun baru 2012?! tidak! sgt² membosankan dengan duduk diam saja kat ofic ni. da la ibu peknen not around. sunyi sepi tahap gila da aku ni. apasal cuti timing² mcm ni wei. aku bosan wei! tolongla jgn tgglkan diriku berseorangan. hukhukhuk...

menyesal pula tak ikut encek suami bercuti. bosan yang tak dpt di rungkai sudah ni, btl² buat aku rasa mcm mo cuti dan tidur dengan bersuka ria! bosan la!bosan la!

my story

#1 ~ i wrote the story about my self

December 21, 2011

samat petang u. petang ni rasa bosan pula. kat ofic mmg silent giler skg ni. apasal la agaknya. nak kata tak de kerja, tak juga kot. tp petang ni mmg free dan silent dari kebiasaannya. kalau nak kata ada masjlis pengkembumian, mmg tak de. so tak nak la buang masa mcm ni, better update blog kan. tak sesuai bg sorg bloggers dok diam tanpa something in side their blog. no no no ya kata encek adeeb..hehe

so, think nak citer pasal sekolah aku kot. ye la, semua org punya zaman persekolahan masing² kan. oo hari tu talk pasal anak buah ku yg comel itu ambik spm and my spm too kan. but, petang ni nak citer bout sekolah aku dari sekolah² yang pernah aku duduk juga the little sweetie memoris. boleh? (^_^)

1st aku masuk sekolah is tadika perpaduan. itula sekolah aku yg pertama² kalinya. dengan berbaju biru kolar putih i think. tak ingat da. sebab da beberapa abad tahun yang lalu da di tinggalkan zaman tu. i remember masa nak ambil sijil konvokesyen. wa, musim aku dulu pun ada benda ni tau. till now pun ada kan :) syok je. ok, remember masa tu pakai baju warna pinky i think, siap kembang² mcm cinderella pula. malu erk? tak la. kan kanak² masih, jadi semua tu tak de. mean, datang for ambil sijil and gambar² and balik. mcm tu saja. then bepisah dgn kawan² tadika. ala rindu pula zaman tadika ni. zaman peperangan..hehe..then, nak tahu..schoolmate masa tadika, is my schoolmate too da masuk darjah..yahoo!

second sekolah aku tentu la sekolah rendah. and aku bersekolah dia sekolah rendah kebangsaan kepayan. and yup besyukur sgt sebab can sempat duduk sekolah rendah yg hanya berlantaikan kayu, dinding also. tandas jangan ckpla. and yg sweet masa tu is, ada kawan sekelas yg buang air besar dalam kelas tu and eyap dia budak pompuan. oo m g...tak sesuai btl la. but, till now tu la yg aku ingat. and korg nak tahu is, dia sgt sweet and adorable tau. tp tau la kan, zaman kanak² riang. :) till now, tak tahu mana da budak pompuan tu. mean is, that women sebab aku kan seumur dia. 

ok, itu sekolah rendah but ber lantaikan kayu juga dinding kayu :P then tak lama duduk merasa semua tu, aku pindah sekolah pula. tak de la. nama sekolah yg sama juga but, berlantaikan simen oredi. makanya kalau ada ribut petir pun, blm tentu tumbang bangunan sekolah baru ku itu. :P oh sweeties memoris here? nak juga tahu. ok, i remember that part, dpt love letter from someone :P

bye nnti sambung (^^)

my story

Tentang Dhia - tengok dhia sampai sakit (^_^)

December 21, 2011

dear diary. 

today, aku masih lagi sakit. bangun pagi td tekak mula sakit. encek adeeb juga sakit. sista will sakit too i think. da batuk² i hearing mean will sick too. harapnya jgn lama². tak suka bab selsema, nnti nak makan apa pun tak de rasa. batuk too. sana sini batuk. kang nak tgk wayang ke apa, akan buat bising dgn itu. tak suka la. :( so, mudah²an selsema juga batuk akan cepat sembuh dan berlalu pergi sebab i hated u! (^_^)
today, mean 8 day before encek suami balik sabah. oo sgt U. chef nak balik, supir nak balik, wartawan nak balik, oo semulala dia. and of coz, my gemuk nak balik oredi :P lepas ni can hangout, tgk wyg dan makan dengan banyaknya! ok bai..malas nak taip banyak..bai!


gosip artis melayu

jimmy shanley memperkatakan, suhaila eliani mempertikaikan, mahkamah memutuskan? wartawan blogger juga peminat menghukumi??

December 20, 2011

ok, tajuk sangat panjang. tak kisah! pendapat aku, isu antara jimmy juga suhaila ni small matter je. ni semua cerita rumah tangga je. rasanya benda ni tak perlu kot org lain masuk campur. for me, kes ni sgt simple. apa yg penting dalam rumah tangga is percaya antara satu sama lain, selain cinta yg mmg telah sedia ada. respect and etc. hilang salah satu, pasti disaster will hapend. ok, aku nikah kawen baru juga. 2 tahun nikah kawen, tidak bermakna gaduh sayang tu tidak pernah aku alami. sudah alaminya. ~ ok tak nak ckp pasal aku ~

 gambo taken from nara blog

but this one sgt² la tak sesuai berlaku. pelik btl la artis malaysia skg ni. wei, kl tu tak besar mana pun. nak tahu lebih lanjut pasal dorg dua ni? sila search sendiri. tak pun, mei klik SINI, pi blog abg aku si nara. ~ perasan jadi abg aku ~ bai!

my story

aku sayang ko tapi kenapa ko buat aku sakit hati!

December 20, 2011

tajuk tak da kena mengena dengan entri (^_^)Uhelo dear fellow, today aku tak pi keje. bukan sebab aku escape ye sista see noor. but, period pain punya pasal dan tidak kena mengena dengan selsema yg beta alami :(. so today sengaja ambil cuti. dan mmg wajib juga kena ambil cuti bila tiba masanya bulan itu datang. :P

but, cuti² period pain pun tidak semestinya cuti segala²nya. blogging tak pernah kenal erti cuti. hehe..tp, bloggers mmg suka kot time cuti, memudahkan dan mengeasykan *same mean bah tu* mengemaskinikan perihal segala gosiping yg ada. kira bloggers ni tak kenal erti cuti la. siang malam up to date. mengalahkan fesbok yg suka sgt menyibok hal org. :P

ok, what stori today nak share? 10 day remaining encek suami nak blk sabah. oh lot of love and lot off miss encek suami. tak payah nak ckp byk pasal encek suami, pasal dia tak femes memes mcm aku pun. yup its true..hehe..bujet lebih dan rasa nak memuntah gitu lor. :P ok, mari ingatkan dalam ingatan 10 hari lagi! ~ gatal! ~

and too ucapan salam takziah juga kat jiran tetangga belah umah kakak ipar aku ni. which is, pemergian bapa si pian jam 12 tenghari tadi. ~ itu yg di kabarkan ~ al-fatihah buat arwah.

mmm, nak kata apa lagi erk. oh, petang ni will bermalam kat umah sista see noor, pasal ada hantu pocong kat umah dia. *sumpah tipu! he²..tak de la, that sebab kena pegang encek adeeb yg cumil masa nak htr beliau pi umah banglo encek adeeb :) memandangkan encek abang ipar tak sehaluan cuaca dan keadaanya ke tempat kerja. oh ok, nevermind. ~ adeeb cumil jgn nangis², babu noi tak mau jaga ~ bai! U

stop kat sini dulu la. rasa peling meling pula dgr lagu anuar zain berkumandang..huhu

maxis

percuma!!!! blackberry models lebih bolder lebih laju!!

December 19, 2011

biar btl percuma? baca lebih lanjut!


ada sesiapa nak free? kalau nak free, aku pun nak free. suka suki je nak bgtau free. :P
neway, before this aku mmg pengguna blakberi. and its so much fun pakai blakberi ni. its easy to say. and sgt mengaku rindu dengan blakberi punya function.

U facebook punya function. wajib dan harus online selalu dan masa dan ketika itu (^_^)
U yahoo messenger too much! dam much, sebab can chat dengan kawan² just like that saja. tp, itu semua cerita lama :(

and
sarios nak ckp, i Ublakberi totally! if ada rezeki lebih, will taken someday semula..*boleh kan yg? hehe.
compare dengan
samsung wonder yg sista baru beli tu?

nnti aku jawap..:P bai!

klik SINI more info!
*thanks nuffnang U!



~tak de nya percuma..lalala~

(^_^)

my story

selsema juga punya nama

December 19, 2011

good morning dear blog :(

pepagi lagi da tunjuk muka sedih kan. buruknya perangai. :P ni semua gara² si nenek selsema aku datang menziarahkan dirinya menjenguk diriku. mentang²lah encek suami tak de, sudi² pula si nenek datang menemani :( ok, dengan itu, nak ucap selamat pagi dan selamat datang buat si nenek selsema dengan nota tapak kaki dan tangan ku, sila singgah sebentar cuma, boleh tak? hukhukhuk...maknanya juga, rajin mana pun korg nak blogging sana sini, blogwalking ke bloking walk ke, nak pi beperang klik nuff sana sini, kena jaga tido juga jawapnya :( *oh, puncanya is tido lewat..huhu..

kredit to empunya gambo. slik klik kalau sudi :P

muka da tahap gaban mcm ni. hidung da merah U sebab balik² bersin dengan gumbira. :( rasa nak korek dengan meriah pun ada skg ni. wargh!

nota tapak kaki dan tangan ku, wahai encek suami jgn engko bersuka ria kat sana ya (^_^)

my story

menjadi seorang isteri itu perlu ada sifat kesabaran

December 18, 2011

12 day remaining :) oh sgt merindu encek suami tika ini. agak² apa encek suami tgh buat erk. sebab dari tadi msj puan isteri tak di reply². huhu..oh, berjauhan dari encek suami utk more that 2 weeks ni agak rasa pelik semacam. oh bukan pelik semcm, that perasaan sgt susah nak di rungkai. 

oh ayg rindu abg. please balik dgn segera. dan jgn buat apa² kat sana ya. hopely abg baik² saja. ayg rindu abg. ok ayg stop sini dulu..:P

my story

anneyoungsayo!

December 18, 2011


(^_^) hey hello dear blog.

blog da agak simple skg ni kan. no bujet lebih bling sana bling sini. sebelum ni blog agak sarat dengan pemandangan yg tak berapa indah. ~ ye ke ~ but now, da suka sgt keadaan cuaca kat blog ni. simple and kemas i think. *for takat today je tew..he²..after tis, sure will make it ping lagi. :P 

kerja edit blog mmg sgt mudah dan senang mcm bukan kulit kacang if tahu mana codingnya dgn btl. skg ni pun da byk tutorial how to edit sana sini blog. mmg besepah la. kalau skg, penyanyi di industri hiburan kita ni muncul dengan byknya spt cendawan tumbuh, begitu juga dengan tutorial blog. taip je keywod tutorial, akan jumpa byk benda bout that. dengan itu, mari kita akui dunia internet hanya di hujung jari sahaja. mmg bestie! 

hopely dengan blog yg telah di edit dan simple ni, aku akan rajinkan diri menapak kat sini. :P bai!

my story

cinderella love stori

December 16, 2011

malam dear blog,

nampaknya mood malas nak update blog telah dtg kembali menerajai diri :( sangat tak sesuai betul utk diriku yg gila keybod ni. to readers yg sudi lapangkan diri jenguk blog hampeh ni, thanks so much i say. so sorry if blog ini tidak ada sesuatu yg baru untuk di sharing since beberapa hari ini.

apasal ayat mcm lain skema je erk? (^_^) ntah! no komen :P

neway, malam ni malam ke 3 encek suami tidak berada di sisi. pagi td, kak neta n the ibu peknen mimi siap tegur sebab aku tak sampuk pun apa dorg tgh borak time bekfes td. what in my mind is sebenarnya nothing. termenung seketika pagi td, tidak bermakna aku merindui encek suami (^_^). mungkin sebab, da menjadi kebiasaan aku di tgglkan for a while. so that mean, tidak bermakna aku harus merindui atau erti kata lain is tidak bermakna kehidupan aku harus terberhenti di situ tika encek suami menerbangkan diri ke malaya. oh tidak. not at all. termenung panjang seketika pagi td, for tenangkan hati dan fikiran sebenarnya. bukan merindui encek suami dan tidak juga sebab kerja yg di tgglkan sekejap. sgt² la bukan :)

so, nak citer apa lagi erk? sebab aku rasa ayat aku nak tulis menulis mlm ni mcm ada je yg tak kena. da tulis tp padam balik. da sepuluh kali aku ulang benda yg sama, buat aku rasa menyampah je nak beramas mesra dgn keybod ni. dengan perut yg berkeroncong lagi ni sgt² tak sesuai nak tulis panjang². perut da memanggil nak telan nasi. kalau ada ayam kfc depan mata, da aku telan.

stop dulu ya. nak makan. bai! 


nota tapak kaki dan tangan : oh rindu encek suami bila bab makan :( sebab? nnti cerita!



my story

Pengakuan berani mati -selamat tinggal wahai kekasih gelapku-

December 11, 2011

u know wat? inilah pengakuan paling berani aku setakat tahun 2011 ni. memandangkan tahun 2012 sedang memanggil² aku ke arah yg lebih baik, InsyaAllah. maka dengan itu, aku nak buat pengakuan paling berani di abad ni. ok, mungkin aku tidak sesempurna mana spt lagu sempurna tu, but i try my best to be a good girl, good wife and of coz to be a better person. semua aku lakukan hanya dengan bersebab, iaitu menjadi yg baik dan lebih baik utk aku dan juga dekau wahai kekasih gelapku. i hope so, dekau tidak akan berjauh hati dengan ku. seperti dekau tahu, segalanya bermula di tahun 2009 *minta maaf, aku tak ingat bulan berapa dan hari berapa segalanya cerita ini bermula wahai dekau..

wahai dekau kekasih gelapku..

sedia maklum, since mengenali dirimu, dekau ku puja dekau ku syg ketika itu. aku sure, dekau sedia maklum juga, dekau la menjadi pujagaan hatiku melebihi segala²nya. dekau ku syg spt duet aku. kenapa aku kata spt duet aku? sebab, tanpa duet, aku tak akan kemana. kalau aku tak ada duet, aku tak dpt bejalan. sebab, segalanya skg ini adalah duet. naik bas mesti pakai duet. mcm mn nak naik bas menuju ke arah yg aku nak tuju jika aku tak ada duet? nak bejalan kaki? boleh juga tu dekau, kalau setakat nak pi umah jiran sebelah bap nak beli nasi lemak harga lima posen. di pendekkan cerita, dekau adalah segala²nya bagi dekau. dekau tiada, duet tiada. aku akan berlimpangan di katil ku yg hempuk itu berguling² meraung² kerana dekau.

percayalah dekau. setelah bertahun² *tak kot* aku bersama mu, aku nekad utk memutuskan hubungan yg terjalin itu. bukan kerana encek suami. tidak dekau. encek suami sgt terbaik *ala² boboiboy gitu* sgt terbaik sebab aku telah menduakan beliau since tahun 2009 yg mana aku belum pun bernikah kawen dengan beliau, sampailah aku telah bernikah kawen dan aku masih bersama² dekau tanpa kira halal dan haram, encek suami tetap memahami aku dan dekau. betapa, betuahnya engko dekau. bertuah kerana mendapat aku sebagai kawan baik mu, sebagai kekasih mu separuh dan sepenuh masa. aku sayang pd Mu dekau...dekau yg bernama...
kini dekau, aku harus akui...aku harus membuat keputusan yg terbaik utk aku sendiri. setelah aku berbincang dengan sebaik²nya bersama encek suami, akhirnya keputusan utk meninggalkan diri Mu itu sudah pasti. maafkan aku wahai dekau kekasih gelap ku encek nuton :( 

terima kasih kerana sudi bersama ku since itu dan until kemarin :) *apasal kemarin? sebab kemarin aku da terminate hang..he²..

but², wahai dekau. tidak berhenti di sana saja. aku mengaku, aku tidak mudah untuk berpisah dan meninggalkan Mu dengan semena²nya and dengan itu, aku telah memilih si POP as my kekasih gelap yg baru. (^_^)
 oh terima kasih wahai celcom broadband, kerana sudi menyerikan hidupku sehari² evendo kengkadang dekau lambat bergerak seperti si tiger burger aka kucing yg abgku kutip di pasar raya lalu (^_^)


nota tapak kaki dan tangan : da boleh beronline dan berjola joli dari rumah ;P

berita

gerhana bulan yang buatkan mata aku gerhana sama

December 10, 2011

gerhana bulan, oh gerhana bulan. la ni, yg gerhananya aku. mata da bawa tido. ecok ahad, apasal mata awai sgt bawa tido ni..ish!

Fenomena gerhana bulan penuh esok 

2011/06/15

KUALA LUMPUR: Orang ramai berpeluang menyaksikan fenomena gerhana bulan sepenuhnya antara jam 1.25 pagi dan 7.01 pagi esok, menurut Agensi Angkasa Negara.

Fasa penumbra (P1) akan berlaku pada jam 1.25 pagi namun kesan kenampakan gerhana masih tidak dapat diperhatikan memandangkan bulan merentasi bayang penumbra yang kurang gelap.

"Gerhana yang jelas dapat dilihat semasa bulan memasuki bayang umbra bumi (U1) mulai jam 2.23 pagi sehingga gerhana maksimum berlaku pada jam 4.13 pagi.
"Bulan akan mula keluar dari bayang umbra bumi (U3) pada jam 5.03 pagi dan keluar sepenuhnya dari bayang Bumi (U4) pada jam 6.02 pagi," menurut kenyataan agensi itu hari ini.

 gambo taken from faizalfredley.com (^_^)

Angkasa itu menyatakan bahawa gerhana masih terus berlaku sehingga jam 7.01 pagi tetapi fenomena tertidak dapat disaksikan pada waktu terbabit kerana bulan berada di kawasan bayang penumbra bumi yang kurang gelap. - kredit to BERNAMA

my story

soping moping time!

December 09, 2011

 




syukur alhamdulillah pd Mu Ya Allah kerna engkau memberikan aku rezeki yg tidak byk mana, tp aku masih mampu menadah tangan bersyukur pd Mu.

(^_^)
today, akan settle kan segala gala hutang piutang yg tertangguh dan tertunggak :) * wa, byk hutang ke? ~ ah'ah byk beribu riban hutang ku..:) so, soping moping juga akan berlangsung dengan jayanya :P  

bai!

drama melayu

Tentang Dhia - Kematian Dhia??

December 07, 2011

semalam tgk dhia, agak terkejut juga bab dhia tu meninggal dunia. terus bising satu rumah pasal babak tu. apasal boleh mati pula. tiba² heroin mati, cerita nak tamat suda ka?ada kembar dhia ka? mana boleh heroin mati awal². mcm² spekulasi, lagi² after babak meninggal dunia tu sambung selepas iklan, tak naya menjadi tanda tanya. adoi...mcm² la..

then tekejut beruk dhia boleh hidup semula. ok, that why jgn di main² dengan kuasa Allah swt. Dia yang menghidupkan kita, dan Dia juga yg akan mematikan kita semula. pendek kata, ajal maut itu semua di tanganNya. so, ok. greatlah dhia da wake up semula. mean, citer tu tak tamat mcm tu sahaja. lgpun, tak best la kalau tamat mcm tu saja, sedangkan sinopsis kata dhia dengan zikir will married. :) kan?   

gerunnye tgk dhia aka Nora Danish mcm ni. subahannAllah..
















gambo taken from Tentang Dhia FB 

tak sabar nak tgk sambung malam ni!

panggilan dari seberang lautan

December 06, 2011

td sara aka adik ipar aku col encik suami, kata hujung bln ni adik midah one of kazen encik suami nak bernikah kawen da. ok, selamat pengantin baru both of them (^_^). kebetulan, encik suami pun mmg da lama tak balik jumpa parents, so as a wife....relakan je la...wa, ada *la* dihujung ayat...hehehe...

as usual, sara will ask 'yatie balik sekali tak?' :), memandangkan encik suami tahu keadaan yg tak mampu nak di bendung, makanya 'tak kot,adjust tgk mcm mana nanti la. tau la bajet nak kena byr sana sini' oh ok..aku silent killer je la, memandangkan encik semua da kata mcm tu. *ok, thanks sbb memahami keadaan pn.isteri ♥ 

so,dan makanya, encik suami akan keseorangan balik ipoh minggu depan :(, dan pn.isteri, duduk kat sabah sorg² dgn sista² semua k. jgn mengado² nak joli sana sini..lalalala

my story

aku punya hati yang sangat baik

December 06, 2011

morning dear blog,

1stly nak kata syukur alhamdulillah sebab aku masih bernyawa dan still bernafas pagi ni and of coz that, aku masih mampu menulis di sini. Syukur pada Mu Ya Allah. syukur pada Mu juga kerana di berikan aku mereka² yg aku syg. suami, mama, sista² yg gojes dan hampeh, abg² yg perangai pelik semacam , juga keluarga mak abah mentua. *erk, tak de citer pun pasal them kat sini kan :) soon to be! he² oh, kawan² yg ok² je la *too.

pagi ni geram sikit, sebab blogspot mcm da kena blok je kat ofic ni. adakah jurutera² tu tahu aku ni kaki blog? dan tak de keje selain blog, sampaikan mereka blok terus laman web blogspot ni dari di buka? da la youtube di blok. ok, tu tak pe kot. kang nnti pekerja² gomen ni, bkn buat keja apa pun :P *tgk bolllaa memanjang..hehe..tak pun layan korean. ar, sapa nak jawap tu. :P

nasib ar aku da buka awal² posting new post ni awal². nnti senang nak posting kalau tenet da ok. hampeh btl la. da la bosan tahap gaban since kekurangan keje ni. so, nak buat apa kena befikir panjang. erk, nak kena buat apa hari. ecok nak buat apa. ar, mcm tu. da la en. bos baik hati semcm tak bg aku kerja..lalalala

bai!

my story

cerita SPM aku

December 05, 2011

musim spm datang lagi. :) kali ni, anak buah tersayang yg chubi dan montel tu pula menduduki spm. terasa sgt cepatnya masa berlalu. spt baru terasa aku baru je selesai duduk paper english 2001 yg aku suka. tp, result jgn ckp la. nak dpt A, jauh panggang ikan tu dari api. (^_^). makanya genap 10 tahun aku meninggalkan bangku sekolah menengah. oh, nak tahu citer sekolah menengah aku? soon to be! hehe..

cerita pasal spm aku, teringat kat hafiz (^_^) tentunya. sebab, dia dgn aku pernah menjadi kekasih separuh masa. yg tak separuhnya masanya pun ada. lucunya teringat masa tu. kalau nak citer pasal hafiz, kejap je. sebab point penting is, semasa spm berlangsung on paper maths, me and hafiz siap baling paper kecik gara² nak minta jawapan. 

funnynya teringat saat tu. keadaan waktu tu sunyi sepi, aku plak duduk kat tepi tingkap. kalau nak cuti mata or nak hilangkan stress sekejap saat² menjawap paper tu, boleh je aku cuci mata kat luar tingkap. tgk bangunan hotel aspuri. aku dok asrama masa form 5. itu pun for spm punya pasal. nak konsentratela kunun..hehe..bebalik dgn hafiz, ar ye la..da namanya kekasih separuh masa memangku kawan baik aku. so, sebelum exam start, da bgtau siap² minta jawapan ye yatie. aku tahu engko pandai maths. *kepala otak hang. engko ingat aku teror sgt :P. ok tak pa, tak kisahlah. yg penting aku bg ko jawapan. kalau aku salah, engko pun salah..ahahaha...

so, baling² paper mmg ada. (^_^) pengawas yg jaga kitaorg masa tu pun suka suki je keluar masuk kelas. jadi ada masa utk meniru dengan meriah..hehe..kalau ketahuan baru padan muka :P..cikgu tu pun gatal, sapa suruh suka suki keluar jaga kitaorg. da tahu exam, tinggalkan kelas buat ape. suka dok tgk cikgu kat kelas sebelah la tu :P


gambo taken from HIM blog

ar, jgn kata aku je meniru tau. alih² pusing belakang, ada juga yg baling² paper ni.he²..wa, dengan meriah siot korg tiru. kalau aku tahu, aku duduk paling belakang sekali. siap bawa buku. nota² kecik apa barang. hehe..

oh itu citer spm aku. rindunya keadaan exam. dengan debar²nya, dengan tak sedap hatinya, rasa nak garu² je hati tu sampai dia terkeluar. oh, tp hati aku telah dimiliki ketika itu. sampai sanggup balik umah nak jumpa dia. :) - bai -

my story

PEMBAYARAN GAJI SBPA

December 05, 2011

hey u, ada yg spt aku menanti pekeliling for how pembayaran gaji baru SBPA ni ke? erk, mesti ada punya la. rata² yg aku search, ada yg menanti bagai rak mcm aku. agak² berapa la kenaikan gaji baru ni. tau² la, Perdana Menteri Malaysia da umum bajet bagai rak, mesti la nak tahu berapa kenaikan gaji tahunan kan. kalau tanya aku, aku pun tak sabar gila. da la gaji sejemput je. * oh tu pasal engko byk loan yatie oi..hehe..

neway, nak sharing klu² ~ maybe ~ dengan kawan² gomen yg memangku bloggers tu. nak tahu lebih lanjut klik SINI dan sila la like kalau berani..hehe

Saya amat menghargai kawan-kawan yang tidak jemu memberi pandangan di FB saya ini. Jadi istimewa untuk rakan-rakan sekelian, berikut adalah gaji SBPA bagi:-
Gred N5-1 (SSM - N11) 850 - 2390 kgt 80
Gred N4-1 (SSM - N17) 955 - 2780 kgt 95
Gred N4-3 (SSM - N22) 1920-3530 kgt 115
Gred N3-1 (SSM - N27) 1410-4185 kgt 145
Gred N3-4 (SSM - N36) 3035-5555 kgt 180

Dalam masa yang sama janganlah lupa mengenai 1/2 bulan gaji atau minimum RM500 yang akan diterima pada bulan Ini.
ok, itu info dari encik abu bakar haji abdullah, ketua pengarah perkhidmatan awam malaysia. bukan dari aku..bai!

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images