cerita SPM aku

December 05, 2011

musim spm datang lagi. :) kali ni, anak buah tersayang yg chubi dan montel tu pula menduduki spm. terasa sgt cepatnya masa berlalu. spt baru terasa aku baru je selesai duduk paper english 2001 yg aku suka. tp, result jgn ckp la. nak dpt A, jauh panggang ikan tu dari api. (^_^). makanya genap 10 tahun aku meninggalkan bangku sekolah menengah. oh, nak tahu citer sekolah menengah aku? soon to be! hehe..

cerita pasal spm aku, teringat kat hafiz (^_^) tentunya. sebab, dia dgn aku pernah menjadi kekasih separuh masa. yg tak separuhnya masanya pun ada. lucunya teringat masa tu. kalau nak citer pasal hafiz, kejap je. sebab point penting is, semasa spm berlangsung on paper maths, me and hafiz siap baling paper kecik gara² nak minta jawapan. 

funnynya teringat saat tu. keadaan waktu tu sunyi sepi, aku plak duduk kat tepi tingkap. kalau nak cuti mata or nak hilangkan stress sekejap saat² menjawap paper tu, boleh je aku cuci mata kat luar tingkap. tgk bangunan hotel aspuri. aku dok asrama masa form 5. itu pun for spm punya pasal. nak konsentratela kunun..hehe..bebalik dgn hafiz, ar ye la..da namanya kekasih separuh masa memangku kawan baik aku. so, sebelum exam start, da bgtau siap² minta jawapan ye yatie. aku tahu engko pandai maths. *kepala otak hang. engko ingat aku teror sgt :P. ok tak pa, tak kisahlah. yg penting aku bg ko jawapan. kalau aku salah, engko pun salah..ahahaha...

so, baling² paper mmg ada. (^_^) pengawas yg jaga kitaorg masa tu pun suka suki je keluar masuk kelas. jadi ada masa utk meniru dengan meriah..hehe..kalau ketahuan baru padan muka :P..cikgu tu pun gatal, sapa suruh suka suki keluar jaga kitaorg. da tahu exam, tinggalkan kelas buat ape. suka dok tgk cikgu kat kelas sebelah la tu :P


gambo taken from HIM blog

ar, jgn kata aku je meniru tau. alih² pusing belakang, ada juga yg baling² paper ni.he²..wa, dengan meriah siot korg tiru. kalau aku tahu, aku duduk paling belakang sekali. siap bawa buku. nota² kecik apa barang. hehe..

oh itu citer spm aku. rindunya keadaan exam. dengan debar²nya, dengan tak sedap hatinya, rasa nak garu² je hati tu sampai dia terkeluar. oh, tp hati aku telah dimiliki ketika itu. sampai sanggup balik umah nak jumpa dia. :) - bai -

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images