bila mengata terus memperkatakan dan terus menerus diperkatakan

November 24, 2011

hey hello readers :), td mmg tak de idea nak tulis apa pun. but, bila duduk kat bilik encik bos a.k.a empunya blog e1-tribe tu, terus idea tetiba je melampung tinggi :) super duper power btl la penangan kerusi ketua bahagian ni..he²

neway, title kali ni bg aku cukup menarik. sbb apa? sbb, aku bukan nak kata ape la ye kengkawan. as people knew, kita ni sebagai manusia, lbh² lagi kita tahu yg kita ni punya hak untuk bersuara itu suda pasti. da namanya punya suara. suara aku, suara engko. engko nak ckp, engko ckp la. suara aku, kalau aku nak bercakap ke ape ke, apa engko kisah. wa, bunyi mcm marah je kan. poyo je lbh puan gojes ni. erti kata lain, mulut aku bukan mulut korang. :)

ahaha. mengaku atau tidak, aku juga begitu *sometimes!!! :) best ape, mengata org :), engkorg tak kan lah tak pernah kot? mengata anak jiran makcik timah tu, bkn mengata ke? hehe.

then nak story di tempat bekerja aku skg, juga ada title spt di atas :). rasanya, bkn aku saja. kat mana² pun, selagi punya suara, punya mata, punya hati dan niat yg tak elok, more rasa 'tak boleh' kalau tak mengata dalam sehari, itu pasti ada. :) kan? bebalik dgn itu, mengaku tak, kita ni punya rasa iri hati sesama kita? jgn tak mengaku tau. aku mengaku sometimes aku juga iri hati. tp tgk la iri hati itu membawa kita kemana ye :)

bila mengata itu 'tidak boleh' dalam sehari spt yg aku kata td, mulalah ada yg akan ckp² belakang. si anu binti si anu tu beginilah. tak faham la kenapa si anu tu mcm tu. then, bila da sesama mengata depan mata, da namanya bff kan :), tp jgn di sangka ye syg² ku. bila da sesama mengata, mulalah si kawan ni, memperkatakan pula tentang si mengata yg 1st, sampailah diperkatakan semula benda yg mrk mengata tu kat pihak ke tiga ke empat dan seterusnya :)

wa, terus femes memes lah kumpulan yang mengata² ni..siap memperkatakan dan diperkatakan lagi :)

see? lihatlah betapa hebatnya tajuk aku petang ni kan. apa pun, semuanya berbalik niat seseorang. jika baik, baiklah ia. jika jahat, sebaliknya la pula :P

gambo taken from yahoo!

wa!! aku da btl² jadi blogger ni. bai korg! (^_^)

You Might Also Like

4 comments

  1. hadoii , , tmpat keje sy pon ade mcm tjuk di atas :P

    ReplyDelete
  2. @Dududu

    mmg adoi dear..sometimes, kita yg melihat ni pun sengal juga :)

    ReplyDelete
  3. btol2..

    terpulang pd niat..

    tp jgn la sampai buat fitnah..

    kdg2 kita bukan mengata..tapi bercerita bnda y kita nmpk kan..huu

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images