Posts

Showing posts from November, 2011

joli sana sini

adoi! mengantuk sungguh petang ni. since PTK dimansuhkan, hari² mendatang masuk kerja sgt membosankan. serius, tak tipu! bg aku yg mmg gila kerja juga blogging, hari² tanpa kerja adalah sgt membosankan. tp, kalau da banyak kerja pun, bosan juga. pasal tak de masa nak update blog. makanya, time managment itu penting. tp, hari ini sgt² membosankan. program camping city kids pun di tunda ke tahun depan. adoi, mmg free gila² la skg ni. nak kemaskini blog pun, aku rasa mcm nak memuntah da. sbb hari² tanpa kerja ofic tp mengadap blog tanpa henti sudah mula buat aku rasa nak muntah semacam!

ni blm masuk tahap tiada kerja hari² berlangsung selepas today. ecok kena fikir pula nak buat apa kat ofic. pasal kerja tu mmg ada, tp tak rushing spt mana rushingnya nak kejar due date. selalunya nak dekat hujung tahun mcm ni, ada jugalah planning for next year dgn third bos, tp skg ni mmg silent seketika. mari bergumbira seketikap pasal city kids telah di tunda! hehe...

mari berdiam diri seketika dari d…

The Muppets bersama Nuffnang ♥

Image
morning and assalamualaikum u :)
mcm best je kan movie kat atas tu u :) lebih² lagi kalau movie tu keluaran dari Walt Disney. mmg best. rasanya enchanted is the last movie yg aku tgk keluaran dari walt disney ni. dia ala² citer dongeng gitu. apa pun keluaran movie dari walt disney present mmg besT!!

jom klik SINI untuk lebih lanjut bout this movie! thanks nuffnang :)

bai!

tutorial cantikkan kotak komen blog kita

Image
oh saya mulai jatuh cinta dengan dunia blog :P
hey u, kotak komen kita telah berwarna gitu u. i suka suki :) i tak sediakan tutorial tu but taken from another blog. so, i kredit untuk si empunya blog yg comel. taken from Mania Story blog. sweet la u. thanks ya for tutorial ya u :P

bai bai!

its all about Khairul Fahmi Che Mat aka Apek or Apex

Image
hey u, nak kata i minat kat apek aka apex tak la juga. *apex kan ejaan btl? he². tp, kalau tgk team harimau malaya aka muda mudi ni beraksi kat padang, part apex selalunya aku tak boleh nak lepas pandang. *erk, sejak bila pula minat tgk bola sepak ni..~ pening ~ bukan ape, kot² kalau bola tu masuk kat pintu gol Malaysia then si apex ni tak sempat nak catch the bola, mau tak ku hambur maki hamun kat dia. kalau da sepuluh dua puluh kali aku maki hamun, tak kan naya budak tu..hehe..*oh minta ampun ye encik apex..

tp yg nak aku kata ni is, bukan pasal game dia kat padang. but all about gosip mosip encik apex kita ni. tak reti la why erk, mamat ni tak la hensem sgt pun tp gosip mosip dia ada je yg beterbangan ke sana ke sini spt bola melantun. da tu pula, timing² perlawanan bola sepak berlangsung la pula gosi p mosip ni semua keluar. korg tak rasa pelik erk? manalah tahu ada someone yg sengaja je bg sebar gambo² tu then buat encik apex kita ni hilang fokus. :) ok, minat sebab dia beraksi …

hey u

assalamualaikum ;)

ecok da nak keje la u..ish,malasnya. rasanya nak cuti panjang je u ;p. u ols tgh buat apa tu? tgk dhia erk? ar jom. tgk sesama dgn aku ye u. minat giler kat nora danish ;) walaupun dia seksi bagai rak kat luar tu, tp dia comel ape u ;) sweet kan.

he² ;) wargh!malasnya ecok nak masuk keje da ;( kan bestie kalau cuti panjang. duduk umah dgn suami sambil layan citer korea, bessstieee aper ;p wa! layan korean nampak? hehe..*ok sometimes! lalala..
petang td da selesaikan tawaf 1 drama korean ;)..winky²! keje ofic da tolak tepi pasal minda sgt jahat suh jgn buat..lalala ;)

bai! nak tgk dhia..jom!

Prince91.Com - yang korang tidak tahu tentang empunya blog ini

Image
anyone kenal dengan empunya blog tak? sebab aku pun tak kenal. but, one think we should know about this empunya blog is, rangking website dia adalah the higher one kat ping busuk.org. tgk saja berapa the unik visitor and page view beliau.

bestnye! klik SINI, terus menerus ke empunya blog
bai! dan sila terjah sendiri :P

sapa nak shawl free? mari sini baca!

Image
oh baca erk? nak shawl free erk? hehe..boleh kot, next time aku buat kuntest, aku kasi free ye :) tp itu for ladies je la..tp ni nak bgtau yg i got the free shawl for my sista :) ~ oh terima kasih sista ~ hari² dpt free pun tak pe..boleh? (^____^) lalalala.


itu my sista. perangai kami sebiji if bertemu dan berjumpa kamera kami yg old fashion..:P *ok, sila abaikan beliau sekejap, sbb dia tak femes memes spt aku..:P
tak faham kenapa sepit kain tu boleh ada kat situ :P :P
bai!

bila mengata terus memperkatakan dan terus menerus diperkatakan

Image
hey hello readers :), td mmg tak de idea nak tulis apa pun. but, bila duduk kat bilik encik bos a.k.a empunya blog e1-tribe tu, terus idea tetiba je melampung tinggi :) super duper power btl la penangan kerusi ketua bahagian ni..he²
neway, title kali ni bg aku cukup menarik. sbb apa? sbb, aku bukan nak kata ape la ye kengkawan. as people knew, kita ni sebagai manusia, lbh² lagi kita tahu yg kita ni punya hak untuk bersuara itu suda pasti. da namanya punya suara. suara aku, suara engko. engko nak ckp, engko ckp la. suara aku, kalau aku nak bercakap ke ape ke, apa engko kisah. wa, bunyi mcm marah je kan. poyo je lbh puan gojes ni. erti kata lain, mulut aku bukan mulut korang. :)
ahaha. mengaku atau tidak, aku juga begitu *sometimes!!! :) best ape, mengata org :), engkorg tak kan lah tak pernah kot? mengata anak jiran makcik timah tu, bkn mengata ke? hehe.
then nak story di tempat bekerja aku skg, juga ada title spt di atas :). rasanya, bkn aku saja. kat mana² pun, selagi punya suara, punya…

apa yang korang nak tahu tentang aku???

assalamualaikum readersku!
wa...perasan siot ada readers :P hehe..oh petang ni agak bosan sedikit. nak tulis entri pun tak tahu nak tulis apa.  apa kata, korg tanya, aku jawap? boleh? ada ke mcm tu? ^__^ 
bai! cari idea sat..:)
*erk, jgn lupa tengok Tentang Dhia malam ni tau..yg tak baca sinopsis lagi, mei KLIK SINI

beza ada kerja dengan tak de kerja

Image
assalamualaikum,

korg dapat bezakan tak tajuk entri aku tu? kalau tak tak tahu, mei sini aku tlg kasi bezakan.

ada kerja..mesin taip/keyboard akan berbunyi dengan lancarnya. like? like update blog. ahahaha
gambo ambik dari pakcik google :P

tak de kerja..mesin taip/keyboard, sunyi sesepinya spt kuburan. sbb apa? sbb mengadap fisbuk, baca wall org sana sini. baca berita harian online? kiralah berapa saja yg mengadap benda tu :), btl tak? ooo..mungkin aku salah..ahaha..

tp, buat para bloggers, semua tu sila ignore ye. sbb aku tahu kita di tahap rajin bagai rak! bai

yahoo blog da okey sedia kala!

Image
tumpang lalu lalang!!!adoi ado! hot hot betul la..akhirnya blog da kembali spt sedia kala. tp blog lama tak blh nak save sbb kalau nak kena post semula, byk entri nak kena delete dan komen will hilang mcm tu saja. *sedih!

blog ni da ok, and aku mmg tahap suka suki tahap gaban giler! yahooooo!!! oh punca? punca sbb pakai windows live writter! tp, sebelum ni ok je pun kalau pakai yg tu. ntah napa tiba² je update blog pakai yg tu, terus post title jadi tak meriah kat bar address..:(

tak mahu da macam tu! nak blogwalking nak godek² kalau blogger lain pun tak de mood :)
oh terima kasih duhai mata, sebab sanggup hadapi detik² cemas mcm ni. lepas ni, blog Puan Gojes will bersiaran secara langsung kat blog² enkorg..muah²!

seribu congrat to Harimau Malaya

Image
assalamualaikum :)

oh great! taniah beribu taniah for skuad Pemain Harimau Malaya kita, of course to Malaysia amnya. Proud to be Malaysian, eyap! taniah sekali lagi for para pemain kita yg bertungkus lumus semalam. sangat bangga even mmg semalam keluar juga maki hamun bagai rak. suara pun da hampir pecah semalam sbb da terlampu geram tgk mainan harimau malaya ni mcm nak tak nak je main, ok mungkin sbb indon da mendahului 1 gol ke depan. geram part tu. geram to apex sbb tak jaga pintu gol dgn sebaik mungkin. *wa over da ni. mengalahkan en tabah pula..he² :)

apa pun, itu bukan satu tugas mudah. even aku yg main futsal ni pun, nak terkapus² belari ke sana sini just for ambil sebiji bola tu. bukan ambil, tp nak tendang bola tu. nak kena lagi skill tu harus ada. engko ada? tak de kan? kalau tak de, main jauh² :P ingat senang ke? suami kata bola itu bulat. ar, mmg pun bulat. that why la, syukur alhamdulillah at last kemenangan beralih pada Malaysia! yahooo!!

malas nak byk ckp, sbb suka suki dg…

Pendaftaran Blog di Carian Google buat Newbie

memandangkan blog ni masih fresh. dan i hope so tak de masalah lagi dgn post title yang tak sama dgn apa yg tertera kat url address bar tu, hope so i think. and blog ni akan di daftarkan secara rasminya kat carian google. even sebenarnya aku tak reti pun blog ni should or not nak letak kat carian google, tp memandangkan pengalaman org kata buat kita matured, aku kena akui juga, blog for blogger harus letak dalam carian google. itu pun kalau korg nak blog engkorg di cari org. kalau tak, mungkin tak pe kot..hehe :P

1st at all, kena buat step mcm tu mcm ni. aku pun tak reti sgt, sbb byk step kena buat..tp atas usaha cari sendiri jawapnya. jumpa juga tutorial daftar blog tu kat kat blog CikTom. (readers lain pun boleh buat ya) ^__^

Cara untuk mendaftar blog ke google;

STEP 1

Buka browser dan kunjungilah website; http://www.google.com/addurl/

STEP 2

Apabila sudah berada pada halaman pendaftaran ada beberapa langkah yang harus dilakukan iaitu dengan mengisi form yang disediakan;

URL: Isi dengan UR…

cara pasang perkataan reply to comment dalam kotak komen

hey hello hi readers :)

faham kan tajuk kat atas tu? ala, rasanya semua newbie pun tahu buat benda ni. mudah dan mmg senang giler la. aku je yg tak reti. siap nak ambik masa beberapa hari just for find out benda ni :) kesian kan..hehe..ok tak pe, proses pembelajaran tak kan pernah berhenti for me. and, thanks to bloggers² out there, sbb rajin buat tutorial mcm ni.

boleh copy kan? (^_____^) thanks! saya da berjaya buat :P

nak tgk, klik SINI

Penangan Harimau Malaya bila suda Mengaum

adoi! tak tahu nak kata apa da ni. rumah suda like pasar ikan. sapa nakkkkkk beli?! ;p

tekak da sakit. bila harimau malaya da start, mengaumla maknanya! penyokong kat umah bukan takat ibu bapa, siap pakcik makcik jerit bagai nampak hantu. bukan tu sahaja bila anak² da join sama, makanya rumah da like pusat hiburan. nak main ape lepas ni? kapal terbang? ;p

adoi, si kakak da lepas tangan anak². anak ke mana, bapa budak ke mana, mata ke mana. itu la penangan Harimau Malaya vs Indonesia mlm ni. adoi cik kak :) aku? tetap maintain *wa, over. ntah² dia lbh..he² ;)

apa pun, Malaysia tetap di hati. tak juara, next time cuba lagi ;) suami kata, bola itu bulat..

assalamualaikum :)

buai laju laju

oh tidak! petang ni best je nak berblogging :) tenet laju bagai nak di buai². bestie je dia belegar² kat pc aku ni. tidak! itu bohong belaka semuanya! tenet da merundum semula. ni bukan tahap merundum, langsung tak dpt nak melayari apa² :( *tensennya! org da bestie² je edit sana sini blog org, da tak dpt nak edit lagu mcm ni :( nama je gomen tenet free, tp free bagai nak buka pun like jiran belah rumah mama aku tunggu ayam nak betelur. lama giler!nak ckp pasal tenet ni, hari tu one of my oficmate duduk study kat libarary kk. sapa² org kk, tahu la kat mana jadahnya libarary kk tu. aku mmg dgn tahap kemalasan yang membuak², mmg lama tak masuk library tu then baru tahu, kat library tak blh pakai laptop k. oh bkn tak blh pakai laptop, tp tak blh suka suki pakai letrik kat situ. kenapa? sumpah tak tahu! mungkin sbb nak jimatkan letrik kot. tau² skg ni, either kat toilet pun can online use mini laptop, kang tak pasal² bil melambung. oh ye ker? ntah, btl tak tahu.tenet pun bagai…

hey hello

Image
assalamualaikum dear readers :)

1st at all, ini bukan blog si newbie. tp blog aku yg the new one, after blog cik puan tecik hampeh semacam je. tak tahu apa kejadian sebenar yg berlaku. da puas aku renung²kan dan selamat beramal dengannya, tp tak dpt juga nak fix²kan tubuh badannya semula. maka dengan itu, dengan rasa bangganya, aku akan pindahkan semula the entri² kat blog tu, kat blog ni pula. skg da tukar ke puan gojes pula. gojes ke tak aku ni, itu bukan aku ye. nama blog tak de ke mengena dengan tak kegojesannya aku. tp kalau rasa nak mengaku aku ni gojes sikit, ah'ah ye la..kat suami je. so, i hope so, puan gojes blog ni ada pembacanya sendiri as usual. muah²!